Køb gode piller

Pris og kvalitet hænger som udgangspunkt sammen, men hvad så med gode tilbud, mængderabat og lignende?

Det ligger helt fast, at der er stor forskel på træpiller. Nogle leveres næsten uden smuld, andre med meget smuld. Nogle kunder har et indblæsningssystem, der medfører meget smuld, andre håndterer pillerne mere nænsomt.
Støv og smuldprocenten er nogle af de faktorer, der bestemmer om et parti træpiller er gode eller dårlige.

Hvis du møder nogle ualmindeligt billige træpiller, er der risiko for, at smuldprocenten er høj. Askeprocenten eller askesmeltepunktet er også med til at værdisætte træpiller.


Piller der sælges uden navn (No name-piller) er ofte, men
ikke altid, af dårlig kvalitet. Køb kun No name-piller, hvis du har tillid til forhandleren.

Typisk medfører meget smuld, høj askeprocent og lavt askesmeltepunkt ekstra problemer for brugeren. I forhold til den ringe besparelse er det ofte et dårligt valg at købe de billigste træpiller.

I bund og grund er der tre faktorer at forholde sig til: tillid til forhandleren og erfaring med varemærket. Har man ingen erfaring med valget af træpiller, er det klogest at købe en kvalitet, man er sikker på, eller købe små portioner, så man ikke ender med at have garagen fuld af piller, der ikke kan bruges. Den tredje faktor er dit anlæg. Der er meget stor forskel på fyrenes evne til at brænde piller og stor forskel på transportsystemernes evne til at flytte pillerne hen til fyret.
Piller af dårlig kvalitet med et stort smuldindhold.
Værd at vide...
Der kan følge mange problemer med, hvis man køber for dårlige træpiller. Der er størst risiko, hvis man køber de billigste piller.
Siden er lavet af Simon Skov, Skov & Landskab, LIFE, Københavns Universitet på bevilling fra EFP, Energistyrelsen